A chip-hangolás előnyei és hátrányai benzines és dízelmotoroknál. Motor chip tuning: szükség van rá? Előnyei és hátrányai az autó villogása

Jó napot minden kedves embernek. Kell hangolnia a motort? Nagyon sok járművezető érdekli a kérdést. Sokan megpróbálják "kinyomtatni" a maximális energiát a motorból, ám kétségbe vonják a chip tuning alkalmazhatóságát. Az igazság, mint általában, a közepén van.

 

Biztosítani kell a szakembereket, hogy motoros chip-hangolást végezzenek. A garázs körülményei nem alkalmasak egy ilyen összetett és felelősségteljes eljáráshoz.

 

Engedélyes szoftver és speciális felszerelés használatát követeli meg. A független tevékenységek nem kívánt következményekhez vezethetnek.

 

A motor chipehangolása lehetővé teszi a teljesítmény átlagos növekedését 30% -ra. Minden attól függ, hogy az egyes autómodellek milyen műszaki jellemzőkkel rendelkeznek. Az erőmű helyes hangolása növelheti az energiát, miközben az üzemanyag-fogyasztás azonos szinten marad.

 

A motor elvégzett chip-hangolása felfedi a fel nem használt tartalékokat, és maximális hatékonysággal teszi működőképessé. A kiigazítások során fontos az egyensúly fenntartása, hogy ne csökkenjen az erőmű erőforrása.

 

Minden járművezető önállóan dönti el: érdemes-e a motor chip-hangolását elvégezni? Ha a munkát szakemberek végzik, akkor nem kell kételkedni. A jótállás, a szerviz és az azt követő karbantartás lehetővé teszi az erőmű működésének zavarának kellemetlen következményeinek elkerülését.

 

A chip tuning előnyei és hátrányai

Mielőtt elvégezné a motor chip-hangolását, mérlegelnie kell az előnye és hátrányát. Minden manipuláció, és elsősorban az elektronikus rendszereket érint, buktatókkal jár.

 

Chip hangolás előnyei:

Megnövekedett motorteljesítmény.

Gyors szoftverfrissítések.

Gyári visszaállítás lehetséges.

Növekszik a motor fordulatszáma.

Üzemanyag-fogyasztás optimalizálása.

Javított dinamika.

A járműre vonatkozó jótállás megőrzése.

Minőségbiztosítás.

 

A chip tuning hátrányai:

Nehéz önállóan befejezni a firmware-t.

Csökken a motor erőforrása (átlagosan 3–5%).

A "garázs-szakemberek" nagy valószínűséggel károsítják az elektronikus vezérlőegységet.

Jobb, ha a motor chip-hangolását speciális műhelyekben végzik, ahol képzett személyzet dolgozik és modern felszerelést használnak.

 

Hol és hogyan kell elvégezni a motor chip-hangolását?

Sok vállalat felajánlja a chip tuning elvégzését, de nem szabad bíznunk az első autómotorban, amelyhez jön. Először meg kell látogatnia a szolgáltatást, és saját szemével látnia kell a szolgáltatás szintjét és az ügyfelekhez való hozzáállást.

 

Például a madcat.biz webhely chipehangolást kínál a skoda octavia A7 és sok más jól ismert, globális gyártótól származó modellhez: Audi, VW, Mercedes, Opel, BMW, Ford, Renault, Peugeot és mások.

 

A költségeket minden esetben a gép modelljétől függően kell meghatározni. Vannak költségvetési lehetőségek és drága ajánlatok. A webhely az ügyfelek számára szükséges összes információt tartalmazza.

A múlt század végén a gépjárművezetőknek lehetősége volt javítani az autó dinamikus tulajdonságait anélkül, hogy az autó belső alkatrészei sérülnének. Chip tuning - az elektronikus motorvezérlők hangolása a motorteljesítmény növelése érdekében.

Címkék: chiptuning