A chip-hangolás előnyei és hátrányai benzines és dízelmotoroknál. Motor chip tuning: szükség van rá? Előnyei és hátrányai az autó villogása

9.rész

Dízel hangoló chip - ez mindig megfelelő?

 

Manapság a dízel autógyártók nagyon "kötött kezekkel" foglalkoznak, a különféle környezetvédelmi előírások, szabványok és előírások gyakran lehetetlenné teszik a kísérletezést. Ezenkívül a motor működésének programozását bizonyos körülmények között fejlesztették ki, amelynek eredményeként a "motor viselkedését" egyszerűen nagyon keskeny keretekbe szorítják, az összes környezetvédelmi és biztonságos szabvány elnevezése érdekében. Ezen rejtett lehetőségek ellenőrzését és elszigetelését egy speciálisan hangolt programmal végezzük. Például, amikor egy autó elhalad az előzéshez, gyakran erőteljesen növekszik a teljesítmény, egyfajta ugrás, amely másodpercek alatt másodpercek alatt juttatja el a motort a felhőzethez és a tapadás elvesztéséhez. Ebben az esetben a gyári szinten programozott paraméterekről beszélünk, amelyek a környezetvédelmi előírások betartása érdekében minimális képességekre vannak állítva. Ebben a példában azt látjuk, hogy a fedélzeti számítógépes processzor káros hatással van a motor potenciáljának fejlesztésére azáltal, hogy korlátozza az üzemanyag-ellátást.

 

Ennek alapján arra következtethetünk, hogy dízel hangoló chip a káros anyagok szükségtelen kibocsátásához vezet.

 

A dízelmotor chip-hangolása befolyásolja az erőforrást?

A szakértők szerint a dízelmotorok chipe hangolása kivételes esetekben megtehető, feltéve, hogy az alap firmware-t használják, amelybe varrnak, így később, ha nem tetszik, visszatérhet a program eredeti verziójához. Egy ilyen állomány chip-hangolás csak kissé állítja be a főprogramot, ezáltal körülbelül 30% -kal megváltoztatva a motor jellemzőit. Más módszerekkel a dízel hangoló chipeknél fennáll annak kockázata, hogy teljesen átengedik.

Végezetül szeretnék hozzátenni. Ne felejtse el, hogy a motor az autó létfontosságú "szerve", ezért annak módosítását vagy befejezését csak a megfelelő és hozzáértő kézművesek, valamint a sokéves tapasztalattal rendelkező műhelyek bízhatják meg. Hidd el, csak ők felébreszthetik az autójában "fenevadat" egy egyszerű, első pillantásra nem csúnya sorozatú autóval.

Címkék: chiptuning