A chip-hangolás előnyei és hátrányai benzines és dízelmotoroknál. Motor chip tuning: szükség van rá? Előnyei és hátrányai az autó villogása

7.rész

Hátrányok a gépjármű motorjának hangolására

 

Most menjünk tovább hátrányai a motor hangoló chip... A kézművesek és autósok között nincs egyetértés. A problémák és a fedélzeti számítógép átprogramozása közötti közvetlen kapcsolatot nehéz felismerni, és minden állítás a vitatott hangulattal vitatható.

 

A chip ellenfelei azt állítják, hogy az ECU szoftverrel történő bármilyen beavatkozás negatív következményekkel jár. Ha nem most, akkor a jövőben. Fő mínusz motor hangoló chip ezek szerint csökkenteni kell a motor erőforrásait. Az ellenfelek a megnövekedett üzemanyag-fogyasztásra is rámutatnak. Mennyire ésszerűek az ilyen állítások?

 

A fokozott kopás közvetlen függősége motor a chip tuningból szinte lehetetlen nyomon követni. Elég ellentmondásos mínusz... A vezetési stílus és a karbantartás minősége sokkal nagyobb hatással van a motor élettartamára.

 

A megnövekedett üzemanyag-fogyasztásról szóló állítás még ellentmondásosabbnak tűnik. Valójában ellentétben néha lehetséges ennek a mutatónak a csökkenése. Ez különösen igaz akkor, amikor dízelmotor hangoló chip... Általánosságban elmondhatjuk, hogy általában a dieszel jobban reagál a forgácsolásra, mint a benzin hasonló. A nehéz üzemanyaggal felszerelt motoroknak több „csavarodási helyük” van. Vessünk közelebbről ezt a témát.

 

A chip-hangolás jellemzői dízelmotorokhoz

Dízelmotorokban az üzemanyagot egy nagynyomású szivattyú szigorúan adagolt részekkel juttatja az égési kamrába. A környezetvédelmi előírások betartása érdekében a gyári beállításokat úgy állítják be, hogy a kibocsátások mindig tartalmazzák a káros anyagok minimális koncentrációját. A motor számára ez "éhes adagokat", az autós számára pedig: vontatásvesztést jelent az előzés során, lassú reakció a gázpedál megnyomására.

 

Oldja meg ezeket a mesterségesen bevezetett problémákat dízellehetővé teszi motor hangoló chip... Hazánkban a környezetvédelmi normák sokkal hűségesebbek, mint az európai országokban. Kevesebb autónk van, és a terek hatalmasak - megengedhetjük maguknak, hogy egy kicsit dohányozzunk a természet károsítása nélkül.

 

Ennek eredményeként hangoló chip erő dízel motor 25-40% -kal növekszik. Ugyanakkor a professzionális autószolgáltatások költségei a motor költségének 1% -án belül vannak. Költséghatékonyabb a fizikai erőszakhoz képest, amikor sok alkatrészt ki kell cserélni vagy kalibrálni.

 

Bizonyos modellekhez chipehangoló motorokat kínál

 

 

Nyilvánvaló, hogy egy olyan érzékeny műveletet, mint az elektronikus egység villogása, tapasztalt kézműveseknek kell elvégezniük professzionális eszközökkel. A független vagy képzetlen beavatkozás egyszerűen végzetes következményekkel járhat.

 

 

 

Ma a piacon találhat ajánlatokat chip tuning Toyota motorok és más márkák, amelyek speciális blokkokat használnak az ECU-hez. A gyártók biztosítéka szerint ez az eljárás függetlenül elvégezhető, és komplex felszerelésre nincs szükség.

 

Ezek a dobozok nem helyettesíthetik a teljes értékű forgácslapot. Csak egy vagy több érzékelőt "megcsalnak". Ezek fél intézkedések. A teljes villogás sok csomópont konfigurációjának megváltozását vonja maga után, hogy az autó zökkenőmentesen működjön, ahogy a gyártó tervezte.

 

 

 

Különösen óvatosnak kell lennie, amikor közeledik chip Tuning KIA motorok... A helyzet az, hogy a legkisebb hibával egyes modellek ECU egyszerűen hibásan működnek. A jó eredmények csak licencelt firmware verziók használata esetén érhetők el.

 

 

 

Funkció hangoló chip "Ford" abban rejlik, hogy a legtöbb modell légköri benzin egységekkel rendelkezik. Mint tudod, az "elszívott" nem reagál olyan gyorsan a chipovkára, mint a dízelmotorok. Kézműves megközelítés mellett légköri benzin egységeknél a teljesítménynövekedés legfeljebb 10%. Az ilyen változások szinte nincs hatással az autó dinamikájára, tehát ennek a műveletnek nincs értelme.

 

Ahhoz, hogy valóban felvidítsa a Ford természetes szívású benzinmotorját, keményen kell dolgoznia. Természetesen az ilyen munkát szakemberre kell bízni. Figyelembe kell vennie a műhely szintjét is, és meg kell kérdeznie, hogy mely firmware-t használja a szakember. Például az orosz autósok körében a "Speed \u200b\u200bLaboratory" csomagjai jó hírnevet élveznek.

 

 

 

A francia autók is fejleszthetők. A Renault motor chipe hangolása Szokásos eljárás sok autószolgáltatásban. Jellemző az egyes ECU-k hőmérsékleti feltételeinek követelménye. Igen, ez is megtörténik. A villogás végrehajtásához az elektronikus egység hőmérséklete nem lehet magasabb +40 ° C-nál.

 

Ha javítani akarja járműve vezetési teljesítményét fárasztó és drága fellendülés nélkül motor – chip tuning csak tökéletes megoldás.

 

 

 

Mit motor hangoló chip, mi a célja és mi az előnye és hátránya, amit a tápegység újracsomagolása után kaphat.

 

Gépi teljesítmény - mint a kapzsiság pirula. Mindig többet akar tőle. Úgy tűnik, hogy a motorháztető alatt nem nehéz megnövelni a "lovak" számát - a chip tuning cégek reklámbrosúráinak biztosításai szerint elég.

 

A reklámokból könnyen kiderül, hogy a Volkswagen motorok „újbóli kinyomására” irányuló ajánlatok száma észrevehetően meghaladja a Toyota motorok számára kínált ajánlatok számát. A második tulajdonság maga a chip tuning, a gyártótól függően, az ár nagyban különbözik. "Minden, amit a" bírósági "tuning stúdiók kínálnak," részben összehangolt a gépjárműgyártó termékével "- magyarázza Kirill Kolesov, a BMW képzési központjának alkalmazottja az ártartomány okait. - A gépjármű-vezérlő programokat egy üzemben és egy partner hangoló társaságban gyakran ugyanazok az emberek végzik: szinte lehetetlen helyesen megváltoztatni a motor működési programját anélkül, hogy tudnák, mi van a vezérlőegységben.

Címkék: chiptuning