A chip-hangolás előnyei és hátrányai benzines és dízelmotoroknál. Motor chip tuning: szükség van rá? Előnyei és hátrányai az autó villogása

3.rész

Hátrányai a motor chip tuning

 

 

 

Ami a negatív oldalakat illeti, kissé kevesebb van ezek közül. Néhányuk csökkentheti az autótulajdonos érdeklődését.

 

Ha a chipe hangolást nem szakember végezte, akkor ez hátrányosan befolyásolhatja a motorvezérlő egység működését. A legrosszabb esetben az ECU teljesen kudarcot vall.

Az autómotor alkatrészeinek élettartama kissé romlik. Ez az arány nagyjából 3-4 százalék.

Rossz chip-hangolás esetén akár 20 százalékkal több üzemanyag-fogyasztás is fennáll.

Nagyon ritkán fordul elő, hogy az ECU meghibásodása miatt a rendelkezésre álló programok több mint 6-7% -a hibásan működik. Egy ilyen mínusz katasztrofális következményekhez vezethet.

 

Eddig senki nem észlelt más hibát a chipek hangolása során. Ha általában figyelembe vesszük az összes negatív és pozitív szempontot, akkor a skálák egyértelműen a pluszok felé mutatnak. Ezen felül az ilyen öröm ára meglehetősen elfogadható, de az alábbiakban részletesebben.

 

Száz százalékban érdemes chip-hangolást végezni abban az esetben, ha a gyári firmware-nek vannak hibái.

 

Motor chip-hangolás költsége

Mint gondolhatta volna, a chip-hangolás költsége közvetlenül az autómárkától függ. A gyártás éve, a modell neve és a jármű motorjának jellemzői szintén nagyon fontosak. Az egyik legfontosabb tényező, amely befolyásolja az árat, az a személy, aki készíti a firmware-t. Bárki lehet: műhely, márkakereskedés, magán alkalmazott vagy autószerelő.

 

Az árak különböző határokon belül változnak. A chip tuning 2000 és 10 000 rubel között van. Meg kell értenünk, hogy a költség nem jelenti a folyamat magas színvonalát. Az öntanuló kézművesek gyakran sokkal jobban tudják elvégezni a munkát, mint a kereskedők. De nem mindenkinek van jó és drága berendezése ehhez az eljáráshoz, ezért az árak különböznek.

 

Manapság a chip-hangolást a legtöbb autógyártó végzi. Tehát ez a művelet hivatalos. A legjobb, ha azt pontosan ott teszi, ahol magabiztos a mester minőségében és professzionalizmusában. Nem szabad pénzt megtakarítania és pénzt megtakarítani, de a chip tuning esetén nem mindig okos túlfizetni.

 

Ha úgy dönt, hogy maga csinálja, akkor jobb, ha konzultál a szakemberrel, mivel a helytelen beállítások az autó hibás működéséhez vezethetnek. A chip-hangoláshoz jobb olyan professzionális eszközöket vásárolni, amelyek használatához nincs szükség speciális ismeretekre. Ha többször elvégezte ezt a folyamatot, akkor már nem kell felvennie a kapcsolatot egy autószolgálattal.

A huszadik század végén Európában megjelent a motor hangolásának új módja, amely nem igényel közvetlen beavatkozást a belső mechanikai részbe. Az ilyen típusú motormódosítást chip tuningnak hívták. A chip hangolás az elektronikus vezérlők különféle üzemmódjainak beállítása a belső vezérelt programok megváltoztatásával.

 

A legtöbb esetben a "chip tuning" kifejezés az autó motorvezérlő egységének programjának javítását jelenti. Ezenkívül a chip tuning további különféle autóelektronikai modulok felhasználását jelentheti, amelyekre szükség van az ilyen problémák megoldásához. Általánosságban elmondható, hogy a "Chip tuning" egyfajta motor villog, mechanikai beavatkozás nélkül, amely általában a következő célokat célozza:

 

  1. A motor teljesítményének növekedése;

 

  1. A jármű üzemanyag-fogyasztásának csökkentése.

 

  1. Milyen motorokat lehet aprítani?

 

 

A monitorok elektronikus vezérlőegységeinek megjelenése miatt lehetővé vált a motorok tulajdonságainak mechanikai változtatások nélküli javítása. Ez a fajta „újracsövezés” lehetővé teszi egyes olyan autóipari rendszerek működésének javítását, amelyek felelősek a hengerek üzemanyag-ellátásáért, a motor toxicitásáról, a fordulatszám korlátozásáról és a gyújtás beállításáról. A chip tuning technológia magas fejlettségi szintje miatt ez az eljárás jelenleg bármilyen elvégezhető FÚVÓKA autók. Csak néhány japán autó, amelyek motorjainak módosítása nem szükséges, nem biztos, hogy forgácsolhatóak. Tehát gyakorlatilag nincs különbség, hogy VAZ vagy Porsche autót aprítják-e.

 

 

A "forgácsolásra" alkalmas járművek listája nemcsak autókat, hanem hajókat, jachtokat, motorkerékpárokat, akvarelleket, traktorokat, nehéz és mezőgazdasági járműveket, valamint dízel erőműveket is tartalmaz. A chip-hangolás után az autó nagy kiegészítő motortermelést kap, javítja az utazást, csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, és felfedi a motor és az autó egész potenciálját, amelyet a gyári beállítások rejtenek.

Címkék: chiptuning