A chip-hangolás előnyei és hátrányai benzines és dízelmotoroknál. Motor chip tuning: szükség van rá? Előnyei és hátrányai az autó villogása

6.rész

  1. A chip tuning hátrányai.

Kevesebb hátrány van a chip tuningnaknemcsak az előnyök, de mégis jelentősen csökkentik az autótulajdonos érdeklődését és bizalmát ezen eljárás iránt. A chip tuning fő és egyetlen hátránya a következő:

 

  1. A motor közvetlen vagy részleges irányításának „megölésének” lehetősége, ha a firmware gyenge és szakszerűtlen.

 

  1. A chipe hangolása jelentéktelen módon, de mégis csökkenti a motor alkatrészeinek élettartamát. Az erőforrások visszaesési aránya átlagosan 4%.

 

  1. Ha ismét a hangolást szakszerűtlenül és rossz minőségűen végezték el, akkor számíthat az autó étvágyának növekedésére. Így az üzemanyag-fogyasztás 1/5-rel növekedhet.

 

  1. Az utolsó és utolsó hátrány lehet a chip-hangolás ára egyes illesztőprogramok számára, ha ez nem szokásos, de a beépített programok többségének teljes változásával. Ez az autótulajdonosoknak a modell és az autómárka költségeinek legfeljebb 5% -át teheti meg.

 

Általában ezek a hátrányok, amelyek zavarhatják a gépjárművezetőket, ha egységet meg akarnak cserélni és továbbfejleszteni. És ennek ellenére, ha nagyon nagy a vágy az autó teljes potenciáljának és összes képességének kiaknázására, akkor miért nem teljesíti azt?

 

Kapcsolatban áll

 

 

 

A hangolás más. Mindenféle világítás, légtisztítás és üvegfestés teszi az autót észrevehetőbbé és fényesebbé, de semmilyen módon nem befolyásolja az autó vezetési tulajdonságait. Ez bajus a srácok számára. Motor chip hangolás - itt a legjobb megoldás, ha nagy beruházások nélkül javítani szeretné vaslójának dinamikáját. Az alváz cseréje és a motor fokozása csodákat hozhat, de sok időt és pénzt igényel.

 

Mi a motor hangoló chipe?

Az angol fordításból a chip tuning kifejezés "chip tuning" -ot jelent. E művelet során a fedélzeti számítógépet a tulajdonos előírásainak megfelelően konfigurálják. Valójában motor hangoló chip - ez az üzemanyag-befecskendező és a gyújtórendszer működését vezérlő elektromos vezérlők üzemmódjának megváltozása. Ez megköveteli a fedélzeti központi számítógép újraprogramozását a beállítások kalibrálásával a motor hatékonyságának növelése érdekében.

 

Miért nem állítják elő a gyártók az optimális beállításokat? Miért mesterségesen csökkentik a motor teljesítményét? Számos oka van annak, hogy az autógyártók erre kényszerülnek.

 

Környezeti Előírások

 

Az iparosodott országokban (különösen Európában) szigorú környezetvédelmi törvények vannak érvényben. A gépjárműgyártók kénytelenek alkalmazkodni ezekhez a szabványokhoz a motor teljesítményének mesterséges csökkentésével. A szén-dioxid és más káros alkotóelemek szintjének csökkentése érdekében a gyártók néha 20% -kal "csökkentik" a motor teljesítményét.

 

 

Finomságok az autóadóval

 

Egy másik pont az adók. A motor teljesítményének mesterségesen csökkentésével "beállíthatja" az autó műszaki jellemzőit oly módon, hogy az alacsonyabb adókulcsú járművek csoportjába essen. Néhány vásárló számára ez a tényező nagy jelentőséggel bír. A gyártó új vásárlókat kap felár nélkül.

 

 

 

Teljesítmény tartalékban a jövő számára

 

A harmadik ok nem olyan nyilvánvaló, de létezési joga is van. A fejlesztők szándékosan "elfojthatják" egyes modellek motorjait annak érdekében, hogy később megjelenjenek a "továbbfejlesztett verziók". Elegendő megváltoztatni az ECU firmware beállításait, frissíteni a kozmetikai belső teret és a testet, hogy presztízsűbb (olvassa el - drága) modellt készítsen. Maximális külső hatás minimális beruházással. Csak marketing.

 

A chip tuning motor előnyei és hátrányai

Mint minden botnak két vége van, így van motor hangoló chip Megvan érvek és ellenérvek... Annak eldöntésekor, hogy a járművet utólag felújítják-e, a tulajdonosnak fel kell mérnie az ezzel a művelettel járó előnyöket és kockázatokat.

 

Előnyei az autómotor hangoló chipjének

 

Kezdjük a pozitívval. Ennek eredményeként hangoló chip sikerül növelnie a hatalmat motor és javítsa a gyorsulási dinamikát. Az autó érzékenyebben reagál a gázpedálra, és a mélyedések eltűnnek a sebesség hirtelen növekedésével. A pályán, ha elhaladsz, sokkal magabiztosabb leszel.

 

Azonban, plusz a chip tuning egyáltalán nem látható motorok... Erről részletesebben az alábbiakban fogunk beszélni, de az átfogó kép a következő: a turbófeltöltős motorok jobban érzékenyek a szoftverfrissítésekre, mint az "elszívott" motorok.

 

Fő plusz motor hangoló chip annyiban, hogy nagyságrenddel olcsóbb, mint a fizikai kényszerítés. Ezenkívül a gyári beállítások könnyen visszaadhatók, ha a frissítés eredménye nem kellemes. Kényszerítés esetén az előző állapotba való visszalépés lehetetlen.

 

 

 

Címkék: chiptuning