Hogyan csökkenthető a horkolás és az alvási apnoe

Hogyan csökkenthető a horkolás és az alvási apnoe

 

Szenved extrém fáradtságtól vagy fejfájástól, amikor minden nap felkel? A hangos horkolása panasz forrása a családjának.Ez az állapot nagyon súlyos lehet, ezért azonnal kezelést kell keresnie.

Szerezzen be egy szájvédőt, hogy segítsen az alvási apnoénak.Ezek a szájvédők korrigálják a légutakat, és lehetővé teszik, hogy éjszaka megfelelően lélegezzen.

Ne fogyasszon gyakran annyi alkoholt.az alkoholnak lazító hatása van az összes izmára. Bár sokan vágynak az alkoholnak erre a mellékhatására, ez hozzájárulhat az alvási apnoéhoz. Az alkohol hatással van a torokizmokra, és megnehezítheti a légutak nyitva tartását. Ha úgy érzed, hogy muszáj inni, csökkentsd vissza, és ügyelj arra, hogy ezt jóval lefekvés előtt tedd meg.

Az alvási apnoéban szenvedőknek gyakran előnyös, ha az oldalukon fekszenek, hogy jobban aludjanak. a háton alvás elzárhatja a légutakat, és apnoét okozhat. Próbáljon meg az egyik oldalán elaludni, hogy lássa, hogy az alvási apnoe ezen az estén.

Fel kell jegyeznie, hogy hány órát alszik minden éjszaka, valamint a fellépő tüneteket. Partnere gyakran meg tudja mondani, ha végtagjait rángatja, rángatja a végtagjait, vagy leáll a légzése. Ez a napló segít az orvosnak abban, hogy mintákat lásson az orvos diagnosztizálja a problémát.

Ha nyaralni megy, és alvási apnoéban szenved, ne felejtse el magával vinni CPAP készülékét. Nem szabadna egyetlen éjszakát sem eltöltenie CPAP-je nélkül. Valószínűleg kaptál egy utazótáskát, hogy magaddal vidd a CPAP-készüléket. Ezt használhatja a CPAP-készülék szállítására, amikor nem otthon tartózkodik.

Ha nem tapasztal sikereket az alvási apnoe leküzdésében, akkor érdemes orvosával beszélnie a radikálisabb kezelésekről. Vannak, akiknek nincs szerencséjük a tipikus alvási apnoe kezelésekkel, és végső megoldásként a műtéti kezeléshez folyamodnak, amely az adenoidok és mandulák eltávolításával, adenoidok eltávolításával vagy légutak tágításával jár.

A fogyás jó módja az alvási apnoe tüneteinek enyhítésének. Számos beteg úgy találta, hogy ha lefogy, az segít az apnoén. Már kis mértékű fogyás is sokat javít az éjszakai légzésen.

Próbálja ki az orrspray-t irritált orrára. Ez a készítmény egy-két éjszakára segíthet a légutak elzáródásának megszüntetésében. Kerülje az orrspray hosszú ideig történő használatát; az orrát. Látogasson el a helyi gyógyszerészhez, hogy megtudja, milyen orrspray-ket alszik.

Csökkentheti az alvási apnoét. Néhány alvási apnoe kockázati tényezőtől nem lehet megszabadulni. Sok mást azonban korlátozhat, például a túlsúlyt, a dohányzást vagy az erős alkoholfogyasztást.

Bár az alvási apnoe súlyos, nagyon is kezelhető. Az előző bekezdésekben számos olyan tippet talált, amelyek segítenek az azonnali enyhülésben. Ha ezek a stratégiák nem működnek, forduljon orvosához, hogy megtudja, milyen egyéb kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre.

beltéri fehér ajtó, bálás ruha magánszemélyeknek, bálás ruha, használt ruha nagyker, használt ruha nagyker, használtruha nagykereskedés, bálás ruha nagyker, hasznalt ruha, minőségi használt cipők

 

1. beltéri fehér ajtó

2. bálás ruha magánszemélyeknek

3. bálás ruha

4. használt ruha nagyker

5. használt ruha nagyker

6. használtruha nagykereskedés

7. bálás ruha nagyker

8. hasznalt ruha

9. minőségi használt cipők

 

beltéri fehér ajtó, bálás ruha magánszemélyeknek, bálás ruha, használt ruha nagyker, használt ruha nagyker, használtruha nagykereskedés, bálás ruha nagyker, hasznalt ruha, minőségi használt cipők