Útmutató a személyes fejlődéshez

Útmutató a személyes fejlődéshez

Sokan törekednek a személyes fejlődés gyakorlására. A személyes fejlődés lehetővé teszi az emberek számára, hogy természetes tulajdonságaikra építve javítsák önmagukat. A személyes fejlődés lehet könnyű vagy nehéz, attól függően, hogy milyen szempontot próbál fejleszteni. A következő cikkben szereplő tippek segíthetnek a személyes fejlődésben.

Tartson hálanaplót. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy felismerje, hogy az élete nem olyan rossz, mint gondolná. Találjon ki 10 dolgot minden nap, hogy hálás legyen, és írja le. Egy idő után nem kell olyan sokat gondolkoznia, mert elkezd kialakulni a „hála attitűdje”, amely értékeli az életét.

Tegyen meg mindent, hogy abbahagyja az emberek nyaggatását, ha ez a szokása. Ez nem tesz mást, csak bosszant mindenkit, és mind szakszerűtlennek, mind pedig olyannak tűnik, aki nem akar a közelben lenni. Ha valamit meg kell tennie, vagy valamit nem helyesen, akkor beszéljen szépen az illetővel, és fejezze ki, mi kell. Értékelni fogják a kedvességet, és nagy valószínűséggel megpróbálják teljesíteni a kérését, mert nem bosszantotta őket.

Amikor megpróbál a vezetési képességek önsegítő útjára lépni, fontos, hogy a lehető legtöbb tudással töltse fel a fejét az út szabályairól és a jármű funkcióiról. Győződjön meg arról, hogy biztonságos területeken gyakorol, ahol biztonságban tudja tartani magát és másokat.

Tartsa távol magát a negativitástól. Negativitás jöhet a hírekben, filmekben, tévéműsorokban és emberekben. Csökkenti és lelassítja a személyes fejlődése előrehaladását. A céljai sokkal elérhetőbbek lesznek, ha pozitív marad. Keressen embereket és tegyen olyan dolgokat, amelyek segítenek elérni személyes fejlődési céljait.

Ha azon kapja magát, hogy küzd a karrierjével, és ez hatással van az általános személyes fejlődésére, fontolja meg, hogy összeállít egy listát azokról a dolgokról, amelyeket lát, és azon a boldogságon, amelyet úgy érzene, hogy ezzel nyerhet. Ezután nézze meg, hogy vannak -e módok arra, hogy ezt a jelenlegi pozíciójával elérje, és nézzen új módszereket is erre.

Személyes készségeinek fejlesztése érdekében fedezzen fel alternatív kommunikációs formákat, amelyeket általában nem használ. Ha általában szöveges üzenetekre, azonnali üzenetküldésre vagy e -mailre bízza az írott szót - próbáljon meg írni és elküldeni egy kézzel írt jegyzetet vagy kártyát postai úton. Egy kimondott szóhoz - használja a telefont - a számítógép segítsége helyett kommunikáljon valakivel, és fejlessze egy -egy képességét.

A kommunikáció kulcsfontosságú az egészséges élet és kapcsolatok fenntartásában. A kommunikáció egyik legjobb formája a bókolás másoknak. Túl gyakran találjuk magunkat a következő vitában vagy pletykakörben. Próbáljon ki valami újat a változásért. Tervezze meg, hogy bókokat osztogat, naponta kövesse nyomon, és nézze meg, hová vezet.

Mindig kihívja magát. Ha minden egyszerű lenne az életben, senki sem nőne, fejlődne vagy változna. A kihívások és a megpróbáltatások a kulcsa a személyiség növekedésének. Próbáljon meg olyat tenni, amitől fél. Az önbizalom érzése, amikor legyőzi félelmeit, új magasságokba taszíthatja.

Annak, akinek problémái vannak dühének kordában tartásával, néha a leghatékonyabb megoldás is a legegyszerűbb. Álljon meg, lélegezzen mélyen, és számoljon egytől tízig. Legtöbbször tíz másodpercre van szükség ahhoz, hogy elkerüljük azt a térdrángató választ, amely könnyen kétszer ingatagabbá tehette volna a helyzetet. Régi iskola tanács, de tényleg működik.

Megtanulhatja uralni érzelmeit stresszes helyzetben. Ha megtanul nyugodt maradni a stresszes időszakokban, akkor meg lesz a magabiztossága, amellyel szinte bármivel szembe tud nézni az életében. Szánjon egy kis időt a nap folyamán, hogy megálljon és lélegezzen.

Akár hiszi, akár nem, a nevetés hozzájárul a személyes fejlődéshez! Nézzen egy jó vígjátékot a tévében. Ha úgy érzi, hogy jobb dolga van az idejével, akkor téved. Álljon meg, és üljön le egy órát, hogy nézzen valamit, ami megnevettet. A nevetés nemcsak a léleknek tesz jót. Sokkal könnyebb hangulatban lesz, amikor vége lesz az előadásnak.

Ahhoz, hogy maradjon a feladaton, hozzon létre egy szabályt, hogy soha ne hagyja ki a két munkanapot egymás után. Mindenkinek szüksége van egy kis szünetre, de ha túl sok időt vesz igénybe, megnehezíti az újrakezdést. Ha nincs kedve a cél eléréséhez a második napon, mindenképpen tegye meg. Ne hagyja magát elszakadni a pályától.

Ossza szét a nagy feladatokat kisebbekre. A nagy projektek néha annyira lehengerlőek lehetnek, hogy lefagynak, de ne hagyja! Azáltal, hogy a nagyobb ügyleteket kezelhető, tervezett babalépésekre bontjuk - sokkal megvalósíthatóbbnak tűnnek. Nagyobb céljait rövid időn belül el tudja érni!

Találjon valami pozitívumot minden negatív helyzetben, az esettől függetlenül. Bár kihívásokat és megpróbáltatásokat tapasztalhat, valami pozitív vagy ezüst bélés megtalálása nagyban növelheti a negatív helyzetek kezelésének képességét. Ez megadja a jobb kilátásokat a várt eredményre.

Mindig ragaszkodnia kell a terveihez. Amikor tervet készít, további tervet kell készítenie, amely megköveteli az eredeti terv betartását. Sok lehetséges akadály akadályozhatja a tervhez való ragaszkodást, de egy terv, amelyhez ragaszkodhat hosszú távon, méltó terv.

Amikor személyes kérdésekről dönt, nagyon fontos, hogy időt és energiát fordítson a lehető legjobb lehetőség kiválasztására. Könnyű figyelmen kívül hagyni a dolgokat, ha impulzív döntést hoz. Egyetlen hiba hosszú távon hatalmas katasztrófának bizonyulhat, ha a helyzetet nem megfelelően értékelik.

Mint korábban említettük, sokan a személyes fejlődésre törekszenek. Lehetővé teszi az embereknek, hogy természetes tulajdonságaikra építve javítsák önmagukat. Attól függően, hogy milyen tulajdonságot szeretne fejleszteni, a személyes fejlődés könnyű vagy nehéz lehet. Ennek a cikknek a tippjei segítségével azonban könnyebben megtalálhatja a személyes fejlődést.